Bruynzeel Laminaat Vloer

LAMINAAT

Een échte houten vloer is niet van laminaat

Veel mensen kiezen voor een vloer van laminaat. Een laminaatvloer is goedkoop, in elk geval goedkoper dan een parketvloer. En het biedt bepaalde voordelen. Maar laat u niets wijsmaken. Laminaat is geen parket. Het is niet duurzaam en heeft ook niet dezelfde warme, echte uitstraling van een natuurproduct. Bovendien is het niet renoveerbaar.


Laminaat is namaak-parket

Een parketvloer mag alleen zo heten als de toplaag van echt hout is. Laminaat bootst parket na, maar is het niet. Laminaat bestaat uit 4 lagen. Een kunststof onderlaag, een drager van mdf of hdf, een laagje bedrukt papier met houtmotief en een kunststof toplaag. Bij goedkoop laminaat is deze toplaag heel dun.


Voordeliger uit met echt parket

De keuze voor laminaat heeft vaak te maken met de prijs. Voor een echte parketvloer betaalt u meer. Maar een echte houten vloer van Bruynzeel gaat ook vele jaren langer mee. De meeste parketvloeren van Bruynzeel zijn bovendien gemakkelijk te verhuizen. Met een echte parketvloer bent u op de lange termijn dus voordeliger uit dan met laminaat.


Finélux: het houten kwaliteitsantwoord op laminaat

Het houten kwaliteitsantwoord van Bruynzeel op laminaat is Finélux. Finélux is opgebouwd uit een kern van HDF-plaat. Deze laag, bestaande uit houtvezels, is samengeperst tot een zeer massief geheel dat harder is dan eiken. Aan weerszijden van deze plaat is fineer aangebracht. Door een speciale snijmethode heeft de bovenzijde dezelfde tekening en structuur van gezaagde planken.


Zelf uw houten vloer leggen

Evenals bij Systeemparket en Monta-parket zijn de vloerdelen in de fabriek van een slijtvaste laklaag voorzien. Finelux is rondom voorzien van een speciaal aangefreesd profiel. U kunt uw vloer van Finélux probleemloos zelf leggen.


Meer weten?

In het gratis Bruynzeel Parketboek leest u alles over de parketvloeren van Bruynzeel.
 

JA, IK WIL NU EEN AFSPRAAK MAKEN